Dekzeil voor Zeiljacht - Winterdekzeil zeiljacht

Vul de Kenmerken in
Vul het merk en type van uw boot in, wij controleren dit altijd. Meer informatie
Wanneer u het merk en type van uw boot invult, dan controleert het team van Bootzeil altijd of er niets over het hoofd gezien wordt.
Het product
 • dep_2
  € 0,00
  - Veel ruimte onder het zeil
  - Over de railing
  - Nu met het aller aller beste doek
  - Perfecte ventilatie
  Meer informatie

  Bootzeil ShapeX Extra Space


  - 80% af, u doet zelf de laatste 20%
  - PVC Endurance+ zeildoek
  - Hanteerbaar door segmenten van minder dan 10 kg
  - Super goede pasvorm voor uw boot
  - Veel ruimte onder het zeil, hoerdoor kunt u er goed onder werken en klussen.    Bavaria dekzeil

  Hoe weet Bootzeil de maten van mijn boot?


  Bootzeil heeft honderden boot typen geanalyseerd. Wij hebben een database aangelegd met de maten van vele boten en hebben hieruit de belangrijkste maten weten te filteren. Deze maten gecombineerd met onze frames als uitgangspunt, zorgen ervoor dat wij u een dekkleed kunnen leveren dat voor 80% op maat is. De laatste 20% doet u zelf middels de installatie handleiding.
  bootzeil shapex dekzeil boot

  Lees meer

  Wat moet ik dan nog allemaal zelf doen?

  De zeilen voor de zeilboten en zeiljachten zijn zo gemaakt dat deze direct op de boot geplaatst kunnen worden. Het zeil is voorzien van vele voorbereidingen waardoor u de dektent direct uit de doos op de boot kunt zetten en monteren. Het zeil is van voor tot achter voorzien van een klittenband verbinding waardoor het zeil in een stuurboord en bakboord deel gesegmenteerd is.

  installatie handleiding dekzeil zeiljacht

  U zorgt voor ondersteuning van de wintertent.

  Belangrijk is dat het zeil overal voldoende ondersteund is en voldoende afwatering heeft. Dit kan gerealiseerd worden met staande mast en ondersteuning vanaf de mast tot aan de fok middels frame of gebruik van de spinaker boom. U kunt uw mast gebruiken als ondersteuning wanneer u deze plat op de boot legt. Indien u de mast van de boot haalt in de winter dan raden wij aan het Hurricane frame van Bootzeil te bestellen.

  Past het zeil wel op mijn boot

  Wij hebben vele boten afgedekt in het verleden en kennen de maten van vele zeilboten. Wij hebben hierop de lengte en de breedte van de zeilen gebasseerd. Indien u twijfelt, meet de BOA en de lengte van de boot dan even na. (bij de platinum opties kunt u het zeil een extra meter breedte geven

  afmetingen dekzeil zeilboot

  Fok, mast, kraanlijn

  Het zeil is van voor tot achter voorzien van een klittenband verbinding waardoor het zeil in een stuurboord en bakboord deel gesegmenteerd is. Dit klittenband heeft extra beveiligde stiknaden waardoor u dit klittenband bij de fok, de mast en bij de kraanlijn kunt inknippen zonder dat dit door kan scheuren.

  inknippen afdekzeil

  Hoe worden de stagen doorgevoerd?

  Voor het doorvoeren van de stagen hebben wij pads ontwikkeld die exact op de locatie waar de stag door het winterdekzeil gaat aan te brengen is. U markeert het punt waar de stag het zeil in moet. U plakt de stag pad op het zeildoek. Tussen de beveiligde stiknaden knipt u de doorvoer in en vervolgens is de pad weer waterdicht af te sluiten met de klittenband afsluiter.

  stagen doorvoeren

  Zeil aan de boot zekeren

  Het zeil is standaard voorzien van lusjes waar een elastiek met haak aan zit. Deze zet u simpelweg vast aan de railing. Hierdoor zit het zeil al snel goed op de boot vast en waait het niet meer weg. Middels bijgeleverde scepter pads kunt u op specifieke plaatsen aan de binnenkant van de dektent het zeil aan de scepters en/of voetrail vast maken.

  Achterkant van het zeil afwerken

  Vanaf de kraanlijn loopt het zeil af tot de achterrail hierna verloopt deze verticaal naar de spiegel. Er kan meer vorm aangebracht worden door het zeil op 2 plaatsen in te knippen en middels de lijm en plak kit weer te verbinden. Om dit gemakkelijk te maken is het achterste segment van het zeil los te ritsen waardoor u de gehele achterkant er gemakkelijk af kunt halen. Zo kunt u overzichtelijk de laatste aanpassingen op de kant aanbrengen zonder dat het gehele dekzeil van de boot af moet.

  Voorkant van het zeil afwerken

  Waarschijnlijk houdt u aan de voorkant een stuk doek over. dit kunt u eenvoudig afknippen en afwerken met de bijgeleverde zoom pads. De zoom pads zorgen ervoor dat u het zeil aan de voorkant goed dicht kunt rijgen.

  pianosluiting

  Rondom vastzetten op de kant

  Het dekzeil in standaard al voorzien van lussen om de meter rondom. Hiermee kunt u het zeil onder langs de boot vast rijgen als een korset of zoals uw schoenveters.

  Verstevigingen aanbrengen

  U kunt op de posities van uw voorkeur extra verstevigingen op het zeil aanbrengen, u maakt door het inplakken van een verstevigingspad gemakkelijk het doek dubbel dik. Dit kunt u bijvoorbeeld doen wanneer uw scepters scherp in het zeil drukken.

  Rondom afwerken voor gebruik in het water

  Indien u het zeil wenst te gebruiken voor het afdekken van uw zeilboot in het water dan is dat mogelijk. Het materiaal leent zich hier goed voor, een stuk afknippen is geen probleem omdat dit materiaal nooit rafelt. U krijgt extra lussen en onderdelen / pads die u aan de binnenkant van de wintertent kunt vastmaken met de lijm en plak kit. U bevestigd zo gemakkelijk op de plek van uw voorkeur lusjes en koordjes waarmee u het zeil nog beter aan de boot / railing vast kunt zetten. U heeft dus de mogelijkheid het zeil een stuk in te korten zodat de rok niet in het water hangt. Het zeildoek is mooi stijf waardoor het doek niet gemakkelijk kan opwaaien of kan gaan flapperen.

  zeilboot winterdekzeil

  Wanneer u landvasten door het zeil wenst te voeren kunt u de meegeleverde landvast pads gebruiken en op het dekzeil monteren op de plaats van uw voorkeur met de lijm en plak kit.

  Hoe werkt het in de praktijk?

  Bekijk hier de instructiefilm

  Is het winterzeil niet te zwaar?

  Sommige zeilmakers en zeilmakerijen werken met zwaar vrachtwagenzeil (920gr/m2). Bootzeil heeft samen met Heytex in Duitsland een nieuw materiaal ontwikkeld speciaal voor deze heavy duty doeleinden. Wij noemen dit materiaal Endurance+ vanwege de enorm fijne eigenschappen van het zeil. Het is licht, namelijk maar 485gr/m2. Het is dus aanzienlijk lichter dan het vrachtwagenzeil dat de traditionele zeilmakerij gebruikt en toch uitermate sterk en duurzaam. Daarnaast is de wintertent van Bootzeil modulair zodat u nooit met meer dan 10 kg hoeft te sjouwen.

  Maken jullie ritsen in het zeil?

  Wij zorgen ervoor dat u de wintertent in delen op kunt zetten. Het zeil is deelbaar middels ritsen waardoor u nooit meer dan 10 kg hoeft te tillen. Hierdoor is het dekzeil ook gemakkelijk in uw eentje op te zetten. De ritsen zijn ook te gebruiken als extra toegang, hierdoor heeft u maarliefst 6 tot 10 toegangen tot de boot.

  Kan ik in de winter gemakkelijk op de boot komen?


  Via de zijkanten kunt u gemakkelijk de boot betreden. Onder andere bij de kuip is het zeil middels een rits deelbaar gemaakt waardoor u ook daar gemakkelijk de boot in kunt. Verder is het zeil modulair en zijn al deze modules met elkaar te verbinden middels deze sterke ritsen. Deze ritsen kunt u allemaal gebruiken om gemakkelijk toegang te krijgen tot uw zeilschip wanneer deze in de winter onder zeil gaat.

  Hoe wordt condensvorming voorkomen?

  Het dekzeil is gemaakt van Endurance+ PVC, hierdoor bestaat en nooit een kans dat er een druppel water doorheen sijpelt. Het doek ademt niet, doek dat ademt laat altijd water door als er bijvoorbeeld sneeuw op komt te liggen. Als er lucht door heen kan, kan er namelijk ook altijd water doorheen sijpelen. Wij brengen daarom voldoende ventilatiesleuven aan zodat er geen condensvorming kan ontstaan.

  Sommige zeilmakerijen verkopen bijvoorbeeld acryl doek, als ademend doek, doek dat ademt laat altijd water door. Dus het is dan niet verstandig om daar een winterzeil van te maken.

  Ventileert het zeil goed?

  Goede ventilatie is essentieel voor het goed functioneren van een dekzeil voor uw motorboot. Gangboorden, ramen, kussens en houtwerk in en op de boot moeten goed beschermd worden tegen de weersinvloeden. Om ervoor te zorgen dat het onder het zeil goed droog blijft zorgen wij ervoor dat er veel ventilatie sleuven aangebracht worden op het zeil. De wind kan dan goed door het zeil heen waaien. De ventilatie doorvoeren zijn zo uitgelijnd dat wind er aan een kant in kan en aan de andere kant er ook weer uit. hierdoor waait het goed door. Uitgangspunt is dat uw boot goed droog moet blijven tijdens de winterperiode.

  Ondersteuning

  Het zeil moet altijd ondersteund worden om voor voldoende afwatering te zorgen. Wanneer u een staande mast heeft benutten wij altijd de giek en verlengen wij deze tot aan de fok of rolfok. Wanneer u de mast liggend op de boot heeft, dan moet deze hoog genoeg ondersteund worden middels schragen om de afwatering te bevorderen. Wanneer uw mast in zijn geheel van de boot af gaat, is het noodzakelijk om een frame op de boot te monteren. Bootzeil heeft hiervoor het Hurricane frame ontwikkeld.

  Ik laat mijn mast op de boot staan.

  Vaak lopen de dekzeilen vanaf de mast ter hoogte van de giek, schuin af naar de preekstoel. Wij zijn hier geen voorstander van omdat sneeuw dan op de preekstoel blijft liggen. Wij raden dan ook aan om vanaf de mast tot aan de fok het zeil te ondersteunen. Dit kan onder andere door de spinaker boom (spiboom) aan de fok te hangen in het verlengde van de giek. Zo krijgt u over de gehele boot een horizontaal frame.

  Spiboom gebruiken

  Wanneer u de spiboom wilt gebruiken om het zeil te ondersteunen maakt u deze aan de mast vast ter hoogte van de bovenkant van de giek, voor een mooi horizontaal eindresultaat. Aan de voorkant van uw boot hangt u de spinaker boom op aan de fok. hierdoor ontstaat er voldoende hoogte voor een goede afwatering, ook sneeuw kan zich dan niet gemakkelijk ophopen op het zeil.

  Ik heb een liggende mast

  Wanneer u de boot wenst af te dekken met een liggende mast dan is dat voor dit zeil gene probleem. U heeft het zelfs een stukje makkelijker omdat u geen doorvoeren hoeft te maken voor de stagen, de fok en de kraanlijn.

  Ik haal mijn mast in de winter van de boot.

  Dat is geen enkel probleem. Het Hurricane frame voor uw boot zonder mast zorgt ervoor dat het dekzeil over de gehele lengte van de boot voldoende hoogte krijgt. Door de hoogte ontstaat voldoende afwatering en kunt u uw mast gewoon in de winterstalling leggen.

  Recept (onderdelen)

  De wintertent is standaard al voorzien van vele lussen, ritsen en voorbereidingen waardoor de tent direct te installeren is. Voor de laatste afwerkingen krijgt u een set met pads/ onderdelen meegeleverd.

  Meegeleverde extra onderdelen zijn:

  - inside loop pads
  - loop/zoom pads
  - landvast pads
  - anti-opwaai pads
  - verstevigingspads

  Loop/zoom pads

  De loop/zoom-pad wordt aan de rand van het zeil, om het zeil heen gevouwen en gelijmd. Door het onderdeel met twee oppervlaktes aan het zeil vast te maken, kan het extra spanning verduren. Door het lusjes komt namelijk een elastiek, dat naar een dopje of onderlangs de boot gespannen wordt. Dit onderdeel wordt over de breedte van het zeil verdeeld en zorgt ervoor de het zeil goed op spanning blijft en niet gaat wapperen. Tenslotte heeft dit onderdeel ook nog een zoom aan de onderkant (zoom is dubbelgevouwen doek dat gestikt is, hierdoor ontstaat een tunneltje). Door deze zoom kan een touw gespannen worden, zodat het zeil nog strakker om de boot heen zit. Deze zoom kan ook ingeknipt worden om zo lager op de pad meer lusjes te creëren. 

  Inside Loop pad

  De inside loop-pad komt aan de binnenkant van het dekzeil. Dit onderdeel zal voornamelijk nodig zijn bij boten die wat hoger zijn dan andere boten en daardoor een hoger dekzeil hebben. Vanaf de Inside loop-pad kan men namelijk een touw of elastiek naar de boot zelf spannen, zodat het zeil steviger vast zit.

  inside loop pad bootzeil

  Landvast pads

  De landvast pad is een onderdeel, dat aan de buitenkant van het zeil komt. Als het onderdeel geplaatst is, maakt u een snede in het basiszeil door de gleuf van het onderdeel heen. Hierdoor kunt u de lijnen van binnenuit de boot naar de kade spannen en de boot vastleggen.

  landvast doorvoer dekzeil

  Anti-opwaai pad

  De anti-opwaai pad, wordt aan de buitenkant van het zeil geplaatst. Als het onderdeel goed vast zit, wordt het touw rondom door deze lussen geregen, zodat het dekzeil goed om de boot klemt.

  Versteviging pads

  De versteviging pad wordt aan de binnenkant van het zeil geplaatst. Dit onderdeel komt op punten, waarbij er scherpe gedeeltes van de boot in het dekzeil drukken. Door dit onderdeel op de scherpe punten te plaatsen, gaat het dekzeil langer mee.

  versteviging


  Hoe is dit product ontstaan

  Bootzeil produceert al jaren gestandaardiseerde dekzeilen. Dit doen wij door boten in bepaalde maatreeksen in te delen en hier een standaard model zeil voor te maken, het dekzeil is vaak net iets te groot, waardoor de klant speling heeft. Het overtollige doek kan op verschillende manieren weggehaald. Voor een aantal type boten zijn deze standaard dekzeilen zeer succesvol gebleken. Maar voor de grotere boten zoals de zeilboten/zeiljachten en motorkruisers, bleek in de praktijk dat dekzeilen voor deze boten moeilijk te standaardiseren zijn. Maatwerk door de zeilmakers was dus nog altijd vereist. Dit is een kostbaar proces en daarom is het prijstechnisch lastig concurreren.

  Dankzij nieuwe ontwikkelingen en nieuwe ideeën heeft Bootzeil een nieuwe aanpak bedacht om de dekzeilen voor deze type boten te standaardiseren, namelijk een “Do it yourself” dekzeil. Een dektent die de grote lijnen van de boot en het frame al volgt en slechts de laatste finishing touches kan de klant zelf aanbrengen middels de uitgebreide instructies.

  Daarom biedt Bootzeil nu een “Make off” pakket aan. Er hoeven geen bewerkingen meer aan het zeil achteraf gedaan te worden door Bootzeil, alleen de materialen en bijbehorende onderdelen/gereedschappen worden geleverd met duidelijke instructies.

  Rapportcijfer klanten

  Wij hebben onderzoek gedaan naar de behoefte en ervaringen van onze klanten. Zo wilden wij weten wat wij goed doen en wat wij kunnen verbeteren. Klanten waarderen dit product als volgt:

  Helderheid instructies: 9
  Gebruiksgemak: 7
  Service: 9
  Prijs: 8
  Moeilijkheidsgraad: 6
  Gemiddeld: 7,8

 • dep_5
  € 0,00
  - Nieuw ontwerp, veel strakker
  - Perfecte ventilatie
  - Ingebouwd frame
  - Nu met het aller aller beste doek
  - Gehele boot droog!
  Meer informatie

  Bootzeil ShapeX Ultra low - High wind

  - Super sterk, storm en winterbestendig

  - PVC Endurance+ zeildoek; Hoogste kwaliteit Duits doek

  - Hanteerbaar door segmenten van minder dan 15 kg (2-4 segmenten per boot)

  - Doek gaat tot 20 jaar mee, weegt slechts 485gram per m2!

  - Super goede pasvorm voor uw boot

  - Fantastische ventilatie


  ultra low boatcover oceanis

  Deze wintertent is geschikt voor:

  De ShapeX Ultra low - High wind Bootzeil voor zeiljachten is speciaal ontwikkelt voor situaties waar langdurig en vaak harde winden staan. Het is een laag dekzeil dat zeer gestroomlijnd is. Het zeil ligt niet op het dek, maar wordt ondersteund met een frame. Hierdoor is een goede ventilatie mogelijk. In dit dekzeil voor zeiljachten zitten minimaal 6 extra ventilatie poorten -naast de ventilatie vanuit de niet geheel afgesloten zijkanten. Het zeil is altijd 1x deelbaar over de breedte, langere versies, of versies met schoot-beugels hebben meerdere ritsbare delen. Van bovenaf gezien bedekt het zeil in de meeste gevallen de gehele boot inclusief berghout.

  ultra low zeiljacht dekzeil

   

  Hoe weet Bootzeil de maten van mijn boot?

  Bootzeil heeft een enorme database met maten en vormen van de meest voorkomende typen zeilboten, op basis hiervan heeft bootzeil dit revolutionaire model ontwikkeld. Het pakket is hierop afgestemd, Het zeil is voor 80% klaar en op maat, de overige 20% kunt u gemakkelijk middels de installatie handleiding zelf afmaken. Hierdoor is het dekzeil geheel passend gemaakt voor uw specifieke boot. 

  Wat is de levertijd?

  Zilver: De levertijd is circa 1-2 weken wanneer u het pakket besteld en u gaat hem zelf installeren. 
  Goud: Reken op ongeveer 3-4 weken inclusief installatie. Productie is 1 week. 

  Hoelang duurt de installatie?

  Zilver: Wanneer u het zeil zelf gaat installeren begint u daar dan op een mooie ochtend aan, dan bent u ruimschoots in de middag klaar. (afhankelijk van de lengte van de boot)
  Goud: Onze installateur is ervaren en installeert dit zeil in ongeveer 4 uur. (afhankelijk van de lengte van de boot)

  Hoe zit het dekzeil vast?

  Het dekzeil zit van aan de onderzijde van de scepters, onderzijde railing en daar waar relevant, aan kikker en/of bolders. Bij elk zeil zit het vast met zowel een spangesp als een spanhaak. Bij een 40voets jacht zijn dit ca. 40-50 bevestigingspunten.

  Hoe zit het frame vast?

  Het frame is gemaakt van bamboe staanders op een kussen in een PVC hoesje waardoor dit frame niet onderuit kan schuiven. Een licht en compact en beproefd frame. Het frame zit aan het zeil vast en is daardoor ook gemakkelijk op te bergen en op te zetten. Daarnaast is het frame aan de zeiljacht vastgezet middels dwars geplaatste spangespen.

  Is het dekzeil in de zomer ook als kuipzeil te gebruiken voor mijn jacht?

  Ja dit is mogelijk. Het is wel gewenst dat u dit vooraf meldt. We plaatsen dan lussen aan het zeiil waaraan u het kuipdeel aan de giek kunt ophangen. Het dekzeil is standaard net achter de mast voorzien van een deelbare rits, het achterstuk is als kuipzeil te gebruiken.

   

  Installatie ShapeX Ultra Low

  boatcover sailyacht low

Alleen de beste doeken: Maak uw keuze
 • dep_1
  Endurance + Duitse kwaliteit, licht en hanteerbaar (AANBEVOLEN)
  Meer informatie

  Endurance+ High tech bisonyl

  Materiaal opbouw PVC Endurance+

  Dit licht gewicht PVC materiaal weegt 480 gram per m2, en bestaat maar liefst uit 7 lagen. Voordeel van dit materiaal is dat wij dit ter plaatse kunnen inknippen, vast plakken / lijmen en netjes afwerken met PVC pads. Dit materiaal is ook duurzamer dan polyester of acryl doek. Het zeil is licht grijs waardoor het licht dat er doorheen komt niet verkleurt en het aangenaam is om onder het zeil te werken.

  samples bestellen

  endurance plus materiaal

  Geen vrachtwagenzeil 

  Vrachtwagenzeil weegt ongeveer 900 gr/m ons Endurance+ weegt maar 480gr/m. 

  Duitse degelijkheid

  Bootzeil heeft dit materiaal speciaal in samenwerking met Heytex Duitsland ontwikkeld voor afdekoplossingen in weer en wind.

  Lichtgewicht: 24,8% lichter dan Bisonyl
  Oersterk: aan 1 meter kunnen 64 volwassenen hangen
  Scheurvast: zelfs ingeknipt is het zeil alleen te scheuren wanneer een volwassenen man al zijn kracht inzet
  Duurzaam: het doek moet 100.000 x knikken voordat de 7 laagse structuur wordt aangetast
  UV zonlicht: doek blijft soepel, sterk en kleurecht
  DIN getest: DIN, ISO 2076, 12127, 2286-2, 1421-1. 53363, IVK3.13. 53359, 1876-1, 75200 (DIN: Deutsche Industry Norm 

   

  endurance + pvc materiaal

  SGS getest

  Omdat wij vertrouwen hebben in ons doek hebben wij ons doek laten testen door SGS. Met de toonaangevende certificeringsdiensten van SGS laten we zien dat onze producten voldoen aan nationale en internationale regelgeving en normen. We geven onze klanten op deze manier de gewenste verzekeringen, over de hele wereld. De meest voordelige afdekoplossing van de zeilmaker! Hét alternatief voor logge en zware vrachtwagenzeilen!!

   

  sgs tested

Frame / ondersteuning
 • dep_1
  - Zeilboot zonder mast
  - Frame over de gehele boot
  Meer informatie


  Dit frame kunt u gebruiken wanneer de boot in het water ligt maar ook wanneer u de boot op de kant af dekt. 

  frame zeilboot dekzeil zonder mast

  Geen staande of liggende mast noodzakelijk

  dekzeil zeilboot zonder mast op trailer

  Hurricane frame

  Storm opkomst? Het Hurricane frame van bootzeil is gemakkelijk op te zetten en de beste fundering voor een goed winterdekzeil.

  Het pakket

  Het frame bestaat uit verschillende onderdelen, te weten:
  - De instructie handleiding 
  - Een spanband met krik van 15 meter of meer (afhankelijk van de lengte van de boot)
  - Schommelhaken, hiermee kunt u de spanband gemakkelijk aan de railing van uw boot bevestigen
  - Drukverdelende voetjes voor de staanders 
  - Hoesjes met spanbanden waardoor het frame gemakkelijk naar de railing te schragen is. 
  - Schroeven voor de bevestiging van de spanband aan de houten staanders.

  inhoud dekzeil frame pakket

  Zelf meenemen: 

  - Zaag 
  - Accuboormachine
  - Balken / staanders  dikte: 7cm x 4,2 cm (±240cm lang, u zaagt deze zelf op maat.) (aantal: zie tabel) 

  Staanders (zie tabel)

  De Staanders worden gemaakt van houten balken. Dit is het enige onderdeel dat u nog bij de lokale bouwmarkt moet aanschaffen. 

  tabel hurricane frame staanders

  Zeilboot van mast tot fok

  Dit frame wordt ook geleverd als overbrugging van de mast tot de fok wanneer er geen spinakerboom voorhanden is. In dat geval zal is er geen staander nodig aan de voorzijde en ook niet ter hoogte van de mast. 

  Instructie

  De bijgeleverde instructie laat zien hoe u het frame in een mum van tijd op zet. De spanband is voorzien van een haak, deze kan vaak aan een anker, railing of vlaghouder bevestigd worden. Waneer dit niet mogelijk is dan kunt u de haak aan de voorzijde middels 1 of 2 schommelhaken aan de railing bevestigen. De Spanband loopt over alle staanders heen naar de achterzijde van de boot. Hier kan de spanband aan de bolders, trap of railing vast gezet worden. 

  Balken op maat maken
  De balken zaagt u op de juiste lengte, (zie hiervoor de instructie handleiding)

  U voorziet de balk van een drukverdelende voet. Deze voet bestaat uit een plank op een schuim kussen welke in een PVC hoes gestikt zijn. Hierdoor wordt de druk goed verdeeld over een grotere oppervlakte en kan deze niet verschuiven op het dek.

  Handleiding hurricane frame

  De bovenzijde van de balk voorziet u van het kapje met daaraan de spanbanden bevestigd.

  Installatie video

  De onderstaande installatie video illustreert het systeem, dit systeem is dus ook te gebruiken voor andere type boten, zo ook voor zeilboten.

  Lange versie installatie Hurricane Frame

  Schragen van de staanders

  Bij elke staander krijgt u 2 losse gespen met een lus, deze kunt u aan de railing monteren, hieraan trekt u de spanbanden vanuit de nok van de staanders gemakkelijk strak. Op deze wijze worden de staanders ook nog eens extra neerwaarts op het dek gedrukt waardoor de voeten niet weg kunnen schuiven.

  frame boot afdekzeil

  Frame spanband met ratel, Gemakkelijk degelijk en snel.

  Overspanning frame dekzeil

  Afhankelijk van de lengte van de overspanning heeft u een x aantal staanders. Bij een boot van 10 meter zijn dat er 5, bij een overbrugging van 5 meter zijn dat er 3. De staanders worden middels spanbanden naar de railing gezekerd en kunnen daardoor geen kant op. Het frame is daardoor ook gemakkelijk op te zetten. De spanbanden kunnen gemakkelijk worden aangetrokken door de metalen sterke gespen die met een spanband aan de railing gezet kunnen worden. Dit frame is geschikt voor zeilboten, sloepen, motorjachten en andere doeleinden.

  Constructie frame

  Dankzij de simpele constructie is het frame gemakkelijk en compact op te bergen. Het raamwerk bestaat dus uit enkel 5 tot 7 staanders en spanbanden.

  Bootzeil hurricane frame

  Varrianten

  Wij hebben vele constructies gemaakt en gezien, de ene mooier dan de ander, zo hebben wij RVS frames gezien, aluminium constructies, houten frames en zelfs een frame gemaakt van de aluminium constructie van party-tenten. Ook een constructie van een PVC buis over de gehele lengte van de boot welke op schragen rust. Opbergen, opzetten, stevigheid, en gebruiksgemak zijn allerlei factoren die ons ertoe hebben gedwongen het Hurricane Frame te ontwikkelen.

   

  frame dekzeil motorkruiser

  Hurricane frame wordt geinstalleerd. dekzeil frame constructie

 • dep_2
  - Staande mast
  - Hurricane frame mast tot fok
  Meer informatie

  Zeilboot van mast tot fok

  Dit frame wordt ook geleverd als overbrugging van de mast tot de fok wanneer er geen spinakerboom voorhanden is. In dat geval zal is er geen staander nodig aan de voorzijde en ook niet ter hoogte van de mast. 

  zeilboot frame ondersteuning fok mast

  Hurricane frame

  Storm opkomst? Het Hurricane frame van bootzeil is gemakkelijk op te zetten en de beste fundering voor een goed winterdekzeil.

  Het pakket

  Het frame bestaat uit verschillende onderdelen, te weten:
  - De instructie handleiding 
  - Een spanband met krik van 15 meter of meer (afhankelijk van de lengte van de boot)
  - Schommelhaken, hiermee kunt u de spanband gemakkelijk aan de railing van uw boot bevestigen
  - Drukverdelende voetjes voor de staanders 
  - Hoesjes met spanbanden waardoor het frame gemakkelijk naar de railing te schragen is. 
  - Schroeven voor de bevestiging van de spanband aan de houten staanders.

  inhoud dekzeil frame pakket

  Zelf meenemen: 

  - Zaag 
  - Accuboormachine
  - Balken / staanders  dikte: 7cm x 4,2 cm (±240cm lang, u zaagt deze zelf op maat.) (aantal: zie tabel) 

  Staanders (zie tabel)

  De Staanders worden gemaakt van houten balken. Dit is het enige onderdeel dat u nog bij de lokale bouwmarkt moet aanschaffen. 

  tabel hurricane frame staanders

  Zeilboot van mast tot fok

  Dit frame wordt ook geleverd als overbrugging van de mast tot de fok wanneer er geen spinakerboom voorhanden is. In dat geval zal is er geen staander nodig aan de voorzijde en ook niet ter hoogte van de mast. 

  Instructie

  De bijgeleverde instructie laat zien hoe u het frame in een mum van tijd op zet. De spanband is voorzien van een haak, deze kan vaak aan een anker, railing of vlaghouder bevestigd worden. Waneer dit niet mogelijk is dan kunt u de haak aan de voorzijde middels 1 of 2 schommelhaken aan de railing bevestigen. De Spanband loopt over alle staanders heen naar de achterzijde van de boot. Hier kan de spanband aan de bolders, trap of railing vast gezet worden. 

  Balken op maat maken
  De balken zaagt u op de juiste lengte, (zie hiervoor de instructie handleiding)

  U voorziet de balk van een drukverdelende voet. Deze voet bestaat uit een plank op een schuim kussen welke in een PVC hoes gestikt zijn. Hierdoor wordt de druk goed verdeeld over een grotere oppervlakte en kan deze niet verschuiven op het dek.

  Handleiding hurricane frame

  De bovenzijde van de balk voorziet u van het kapje met daaraan de spanbanden bevestigd.

  Installatie video

  De onderstaande installatie video illustreert het systeem, dit systeem is dus ook te gebruiken voor andere type boten, zo ook voor zeilboten.

  Lange versie installatie Hurricane Frame

  Schragen van de staanders

  Bij elke staander krijgt u 2 losse gespen met een lus, deze kunt u aan de railing monteren, hieraan trekt u de spanbanden vanuit de nok van de staanders gemakkelijk strak. Op deze wijze worden de staanders ook nog eens extra neerwaarts op het dek gedrukt waardoor de voeten niet weg kunnen schuiven.

  frame boot afdekzeil

  Frame spanband met ratel, Gemakkelijk degelijk en snel.

  Overspanning frame dekzeil

  Afhankelijk van de lengte van de overspanning heeft u een x aantal staanders. Bij een boot van 10 meter zijn dat er 5, bij een overbrugging van 5 meter zijn dat er 3. De staanders worden middels spanbanden naar de railing gezekerd en kunnen daardoor geen kant op. Het frame is daardoor ook gemakkelijk op te zetten. De spanbanden kunnen gemakkelijk worden aangetrokken door de metalen sterke gespen die met een spanband aan de railing gezet kunnen worden. Dit frame is geschikt voor zeilboten, sloepen, motorjachten en andere doeleinden.

  Constructie frame

  Dankzij de simpele constructie is het frame gemakkelijk en compact op te bergen. Het raamwerk bestaat dus uit enkel 5 tot 7 staanders en spanbanden.

  Bootzeil hurricane frame

  Varrianten

  Wij hebben vele constructies gemaakt en gezien, de ene mooier dan de ander, zo hebben wij RVS frames gezien, aluminium constructies, houten frames en zelfs een frame gemaakt van de aluminium constructie van party-tenten. Ook een constructie van een PVC buis over de gehele lengte van de boot welke op schragen rust. Opbergen, opzetten, stevigheid, en gebruiksgemak zijn allerlei factoren die ons ertoe hebben gedwongen het Hurricane Frame te ontwikkelen.

   

  frame dekzeil motorkruiser

  Hurricane frame wordt geinstalleerd. dekzeil frame constructie

 • dep_3
  - Ondersteuning van mast naar fok
  Meer informatie

  Wanneer u de spiboom wilt gebruiken om het zeil te ondersteunen maakt u deze aan de mast vast ter hoogte van de bovenkant van de giek, voor een mooi horizontaal eindresultaat. Aan de voorkant van uw boot hangt u de spinaker boom op aan de fok. hierdoor ontstaat er voldoende hoogte voor een goede afwatering, ook sneeuw kan zich dan niet gemakkelijk ophopen op het zeil.

 • dep_4
  - Dekzeil ook geschikt over een liggende mast
  Meer informatie

  Wanneer uw mast liggend op de boot ligt, is dit geen probleem. Uw frame is dan uw mast. De mast moet dan wel hoog genoeg ondersteund worden door middel van schragen. Dit is om de afwatering te bevorderen.

 • dep_5
  - Lekker laag
  - Aerodynamisch
  Meer informatie  De ShapeX Ultra Low is zo laag dat deze onder de giek geïnstalleerd wordt. De tent heeft een ingebouwd frame van sterke bamboe stokken. De staanders zitten aan de nok van het zeil vast en hebben zachte voetjes, de voetjes bestaan uit kussentjes in een PVC mantel. Hierdoor schuift het frame niet en kan het uw dek ook nooit beschadigen. U kunt dit zeil eventueel ook gebruiken wanneer uw mast van de boot gaat. Het zeil dekt het gehele dek af en ook de kuip, in de kuip heeft u nog voldoende hoogte om gemakkelijk uw boot te betreden.

Installatie
 • dep_1
  € 0,00
  Maak zelf uw eigen dekzeil voor uw boot middels de instructie handleiding
  Meer informatie

  Bootzeil heeft haar zeilen zo ontwikkeld dat deze middels een installatie handleiding gemakkelijk zelf te installeren zijn. Wij geven u tips en tricks, hebben vele installatie video's en hebben de installatie steeds gemakkelijker gemaakt dankzij de feedback van vele van onze klanten.

  - Heldere gebruikershandleiding. Hierin staat de installatie stap voor stap beschreven.
  - Video's en foto's helpen u bij de installatie
  - Telefonisch staan wij altijd voor u klaar
  - Wanneer er per ongeluk iets fout gaat dan is herstellen altijd mogelijk 

  Onze ervaring leert dat onze klanten het zeil zelf vaak mooi en strak zelf op de boot zetten.

  zilver installatie doe het zelf

  Download hier de handleiding van de ShapeX Extra Space voor uw zeiljacht.

  download handleiding Bootzeil

 • dep_1
  € 0,00
  U kunt het zelf, wij hebben voor u een goede instructie ontwikkeld
  Meer informatie

  Bootzeil heeft haar zeilen zo ontwikkeld dat deze middels een installatie handleiding gemakkelijk zelf te installeren zijn. Wij geven u tips en tricks, hebben vele installatie video's en hebben de installatie steeds gemakkelijker gemaakt dankzij de feedback van vele van onze klanten.

  - Heldere gebruikershandleiding. Hierin staat de installatie stap voor stap beschreven.
  - Video's en foto's helpen u bij de installatie
  - Telefonisch staan wij altijd voor u klaar
  - Wanneer er per ongeluk iets fout gaat dan is herstellen altijd mogelijk 

  Onze ervaring leert dat onze klanten het zeil zelf vaak mooi en strak zelf op de boot zetten.

  zilver installatie doe het zelf

  Download hier de handleiding voor de Ultra Low, High Wind.

  handleiding ultra low high wind dekzeil zeiljacht

 • dep_2
  +€ 550,00
  - Hulp van de professionele installateur
  - Binnen 5 werkdagen op uw boot
  - Wij bellen u na uw bestelling voor een afspraak
  Meer informatie


   

  Goud: Installatie door professionals.

  Na uw bestelling nemen wij contact met u op om een afspraak te maken voor de installatie. Tijdens de installatie kan de installateur tips geven voor het op en af zetten van het zeil, dit is altijd prettig voor de volgende keren op- en afzetten. De installateur heeft veel ervaring en kan er doorgaans voor zorgen dat het zeil er net iets strakker op komt te zitten.

  Onze installatie professionals zijn gecertificeerd en hebben veel ervaring met het installeren van onze dekzeilen. Wanneer u geen tijd heeft of niet heel handig bent dan raden wij aan het dekzeil de eerste keer te laten installeren door onze ervaren installateurs.

  U brengt de boot naar Haarlem. De boot kan hier droog staan in onze loods in Haarlem. De zeilmaker en installateurs kunnen er goed omheen lopen. Dit garandeert een strak en op maat gemaakt zeil.

  Goud bootzeil service

  Wanneer u graag een standaardpakket wilt hebben voor uw boot, maar het niet ziet zitten om de installatie zelf te doen, kunnen wij u in contact brengen met een gecertifieerde installateur van Bootzeil. Deze installateur zal het standaard pakket meenemen. Deze standaard is voor 90% op maat voor uw boot, de installateur zal de laatste 10% ter plekke op maat maken.

  installateur bootzeil

  Snelle levertijd

  Bootzeil levert sneller dan welke andere zeilmaker in Nederland. Doorgaans kan de installateur er voor zorgen dat het zeil binnen 2 weken bij u op de boot zit, dit is afhankelijk van de drukte,(in november en december kan de levertijd langer zijn).

  Wie zijn onze installateurs?

  Onze installateurs werken met passie en plezier aan de dekzeilen die ervoor moeten zorgen dat uw boot goed beschermd blijft. Zij hebben jaren lange ervaring en houden van de watersport. Onze installateurs steken er liever iets te veel tijd in dan iets te weinig. 

  installeer dekzeil

 • dep_3
  +€ 650,00
  - Hulp van de professionele installateur
  - Binnen 2 tot 4 weken op uw boot
  - Wij bellen u na uw bestelling voor een afspraak
  Meer informatie


   

  Goud: Installatie door professionals.

  Na uw bestelling nemen wij contact met u op om een afspraak te maken voor de installatie. Tijdens de installatie kan de installateur tips geven voor het op en af zetten van het zeil, dit is altijd prettig voor de volgende keren op- en afzetten. De installateur heeft veel ervaring en kan er doorgaans voor zorgen dat het zeil er net iets strakker op komt te zitten.

  Onze installatie professionals zijn gecertificeerd en hebben veel ervaring met het installeren van onze dekzeilen. Wanneer u geen tijd heeft of niet heel handig bent dan raden wij aan het dekzeil de eerste keer te laten installeren door onze ervaren installateurs.

  Inbegrepen in de installatie kosten:

  - Binnen een straal van 60km om Haarlem, overige kilometers op nacalculatie door installateur €0,40 per extra kilometer.
  - Boot is gemakkelijk toegankelijk vanaf de trailer of bok.
  - Bevestiging met de bevestigingsset van uw opgegeven keuze
  - Parkeer kosten

  Niet inbegrepen zijn:

  - Hozen van uw boot / toegankelijk maken van de boot (€45,- per uur)
  - Onkosten door onjuiste maatopgave (€0,60 per kilometer gereden kilometer gerekend vanuit Haarlem)


  Goud bootzeil service

  Wanneer u graag een standaardpakket wilt hebben voor uw boot, maar het niet ziet zitten om de installatie zelf te doen, kunnen wij u in contact brengen met een gecertifieerde installateur van Bootzeil. Deze installateur zal het standaard pakket meenemen. Deze standaard is voor 90% op maat voor uw boot, de installateur zal de laatste 10% ter plekke op maat maken.

  installateur bootzeil

  Snelle levertijd

  Bootzeil levert sneller dan welke andere zeilmaker in Nederland. Doorgaans kan de installateur er voor zorgen dat het zeil binnen 2 weken bij u op de boot zit, dit is afhankelijk van de drukte. (in november en december kan de levertijd langer zijn)

  Wie zijn onze installateurs?

  Onze installateurs werken met passie en plezier aan de dekzeilen die ervoor moeten zorgen dat uw boot goed beschermd blijft. Zij hebben jaren lange ervaring en houden van de watersport. Onze installateurs steken er liever iets te veel tijd in dan iets te weinig. 

  installeer dekzeil

Platinum services: Extra opties en uitgebreide service
 • +€ 245,00
- Functionele extra optie
- Het zeil valt verder over de rand van de boot
- Houdt uw berghout droog Meer informatieBevestig rondom aan de scepters deze ogen om het zeil de mogelijkheid te geven verder over de rand te vallen. Standaard valt het zeil net niet over de voetrail of schuurlijst, middels deze extensies ontstaat er een afdak zodat het water over de voetrail afgevoerd wordt en uw dek het water niet hoeft af te voeren.

Afhankelijk van de lengte van de boot krijgt u het aantal ogen bijgeleverd.

scepter eye railing

Span het koord rondom de boot, zorg dat het koord goed strak komt te staan. Maak gebruik van de ratel.

dekzeil montage zeiljacht

Plaats de koordgeleiders op de scepters.

Rijg het touw door de koordgeleiders na bevestiging. Span het touw strak door middel van de ratel.

Houdt uw berghout droog

Hieronder is de oude versie te zien. Bij de nieuwste versie steekt de bevestiging 8cm uit. Zo blijft uw berghout gegarandeerd droog.

bevestiging scepterpotten

 • € 0,00
 • +€ 170,00
 • +€ 30,00
Geen logo op dekzeil Meer informatie

Bootzeil logo

De afdekoplossingen worden standaard met logo geleverd. Uiteraard heeft u de keuze of u het logo wel of niet op het product wenst. Vele van onze zeilen worden in half fabricaten geproduceerd en direct al van een logo voorzien. Wanneer u geen logo wenst zal de zeilmaker dus extra handelingen moeten verrichten.

 • +€ 35,00
- Wij maken 2 ramen voor u in uw wintertent
- Beschrijf in het opmerkingen veld waar u de ramen wenst Meer informatie

Raam plaatsen

Beschrijf in het opmerkingen veld waar u de ramen wenst. Dit kan in cm, bijvoorbeeld: 120cm vanaf de spiegel en 10 cm vanuit de nok

Wanneer u op de boot wilt werken en u vindt dat er niet voldoende licht door het zeil komt dan kunt u ervoor kiezen om ramen in het zeil te plaatsen. Wij gebruiken alleen de meest hoogwaardige raamfolie voor de ramen die wij plaatsen.De ramen zijn zeer duurzaam en worden niet snel dof

Bootzeil is gespecialiseerd in het plaatsen van ramen in bootkappen, voortenten en andere kappen. Bootzeil gebruikt alleen hoogwaardig kwaliteit garen en raamfolie. Zie hieronder een voorbeeld van 2 gestikte ramen in een wintertent voor een motorjacht. U bepaalt zelf hoever vanaf de spiegel en hoever vanaf de nok van het zeil de ramen geplaatst wordt

ramen plaatsen doek zeil stikken

Wanneer u uw zonnepanelen wilt blijven benutten als u uw boot heeft afgedekt kunt u ervoor kiezen een raam in uw dekzeil te plaatsen

Raam zeil zonnepanelen

 • +€ 200,00
Ik heb een extra breed zeil nodig. Meer informatie

Dit gaat over de totale breedte van het zeil, indien u niet uit komt met deze breedte over alles heen dan kunt u deze extra breedte optie aanklikken. Het doek wordt dan aan beide zijden 1 meter breder (zo komt er in totaal 2 meter extra breedte bij.)

breedte zeil
Optioneel: Upload hier een foto
Plaats eventuele opmerkingen
Opmerkingen kunt u hier kwijt, het lijkt een klein veld maar er past veel in. Meer informatie
In dit (kleine) veld kunt u uw opmerkingen plaatsen. Wij lezen deze altijd zorgvuldig voor wij aan de opdracht beginnen. U besteld een op maat gemaakt product, kleine afwijkingen proberen wij in uw bestelling te verwerken, indien dit technisch mogelijk is en niet te omvangrijk. Voor zover mogelijk voeren wij uw opmerkingen door in het product. (Via de 2 streepjes in de hoek rechts onder, kunt u het veld groter maken)

* Verplichte velden

€ 0,00
OPSLAAN EN MAILEN
Product selectie is opgeslagen en verstuurd naar uw e-mail.
Product selectie is niet opgeslagen en niet verstuurd. Voeg uw e-mailadres toe en probeer nogmaals.
Geen geldig e-mailadres!
Er ging helaas iets mis. Vernieuw de pagina en probeer het nog eens!
Aantal:
Winterdekzeil zeiljacht

Totaalprijs

Prijs incl. aangevinkte opties en BTW
€ 0,00
Totaalprijs
€ 0,00