Hollands maatwerk ✅ Dutch design

Maatwerk doeken voor iedereen, waar ook ter wereld

Start 2007 - 30.000 dekzeilen voor boten - 35.000 tuinhoezen - 5.000 industrie hoezen - 4.000 zonnedoeken - 3.000 BBQ hoezen - 1.300 maat kussens - 8 patenten - 40 nieuwe producten per jaar

Bootzeil-bedankt-mama

2007: Bootzeil is opgericht door Michiel Stokman. Michiel kocht in 2005 met trots zijn eerste bootje. Om zijn bootje goed te onderhouden ging Michiel op zoek naar een bootzeil. Michiel schrok van de hoge prijzen en de levertijd van dekzeilen. Hij besloot dat dit anders kon. Het allereerste Bootzeil werd ontworpen en liet Michiel in elkaar zetten door zijn moeder. Het kostte de nieuwe naaimachine van zijn moeder, maar na de installatie in Amsterdam was het eerste Bootzeil een feit. Productie in China werd groots opgezet.

2014: De productie van bootzeilen bleek een groot succes! Bootzeil is in minder dan tien jaar tijd uitgegroeid tot marktleider in dekzeilen binnen de Benelux. In 2014 is Colin Groos mede eigenaar geworden van Bootzeil. Colin begon in 2012 als franchisenemer bij Bootzeil en viel al snel op als succesvolle verkoper van dekzeilen. Michiel en Colin besloten de krachten te bundelen om zo het succes vannog groter te maken.

2016: Een nieuwe koers. Bootzeil besluit alles om te gooien: Productie in Nederland met een uniek specialisme: Maatwerkdoeken voor iedereen, waar ook ter wereld. Het moest op maat, van de beste materialen, supersnel geleverd en makkelijk te bestellen voor de klant. ‘We zijn nu de Bol.com voor de maat doeken’ Zegt Colin. ‘Gewoon bestellen via de website en na enkele dagen brengt de post een prachtig, uniek maatwerk.”

Visie: alles is mogelijk!

Bootzeil is ontstaan door een flinke dosis wilskracht en innovatie. Bij Bootzeil houden wij van uitdagingen en daarom vinden wij het erg leuk om iets complex te ontwerpen, alles is mogelijk! Een dekzeil voor een boot of een hoes voor uw tuinbank krijgt het ontzettend te verduren in de buitenlucht. Het mooi houden van uw spullen is onze uitdaging. Wij richten ons op het bereikbaar maken van elk maatdoek zodat uw boot, tuinset, BBQ, DJ set of wat dan ook in topconditie blijft

Een van de snelst groeiende bedrijven in Nederland

Bootzeil vindt het erg belangrijk dat de producten steeds blijven innoveren. Door te blijven verbeteren, blijven we aan de top van ons kunnen. Een welkom voordeel hiervan is dat we een snelgroeiend bedrijf zijn. Wij zijn dit jaar zelfs genomineerd voor de FD Gazelle Award. Deze award wordt uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Door elk onderdeel van onze producten steeds weer opnieuw te ontwerpen, komen we tot steeds slimmere oplossingen die u geld besparen, maar die ook veel beter werken. Bootzeil investeert meer dan welke zeilmaker ook in ontwikkeling.

100% Nederlands

Ir. Lelyweg 44
2101 HM Haarlem
Nederland

Kom gezellig langs! De werkplaats van Bootzeil kunt u vinden in Haarlem. Alle met de hand gemaakte producten worden hier geproduceerd. Hier werken de zeilmakers aan de producten en kunt u langskomen met uw boot om een zeil te laten installeren. Hiervoor kunnen wij natuurlijk ook bij u langs komen. Wanneer u vragen heeft of u wilt uw zeil laten repareren, dan bent u altijd van harte welkom bij onze verkooppunten.Momenteel kent Bootzeil zes verkooppunten door heel Nederland.

Onze verkooppunten zijn te vinden in: Amsterdam, Haarlem, Leiden Loosdrecht, Friesland en Zeeland.

Klik hier voor de contactgegevens van onze vestigingen.

Ons geweldige team:

Sandra, Jordi, Xiao, Awis, Pauline, Willem, Hannah, Menno, Julia, Casper, Jolie, Daan, Colin, Michiel

duurzaame hoezen dekzeilen

In de bovenstaande afbeeldingen is de werkplaats in Haarlem te zien. Hier wordt elke dag met plezier aan uw bestellingen gewerkt.

Maatschappelijk bewustzijn

We zijn een vaste bron voor designers, mode ontwerpers en studenten voor stofresten, advies en projecten. Bootzeil werkt sinds 2015 alleen nog maar met doek wat voldoet aan de hoogste EU normeringen. Kartonnen dozen hergebruiken we. Onze informatiestroom is grotendeels papierloos. Wie met maatwerk spullen beschermt, dient ook de wereld te beschermen.

 

Wanneer u ons bezoekt in Haarlem komt u binnen in deze hal. U bent altijd welkom, met een kopje koffie erbij kunnen wij al uw vragen beantwoorden.
Entree Bootzeil hoofdkantoor

Wanneer u ons bezoekt in Haarlem komt u binnen in deze hal. U bent altijd welkom, met een kopje koffie erbij kunnen wij al uw vragen beantwoorden.

Bootzeil team

In de bovenstaande afbeeldingen is de werkplaats in Haarlem te zien. Hier worden al uw bestellingen met de hand op maat gemaakt; hoezen, schaduwdoeken, gestandaardiseerde zeilen en nog veel meer.

Productieproces-Bootzeil

In de bovenstaande afbeeldingen kunt u het productieproces zien van de dekzeilen voor zeiljachten, motorjachten en speedboten.In de bovenstaande loods stalt Bootzeil alle boten die een dekzeil nodig hebben. Zo kunnen wij er rustig omheen werken om een goed en strak dekzeil op de boten of producten te plaatsen. In deze loods wordt ook de productie uitgevoerd van de gestandaardiseerde dekzeilen voor zeiljachten, motorjachten en speedboten.