Vacatures ✅

Bootzeil start academievacatures bootzeil

De academie is voor installateurs van Bootzeil. Deze installateurs moeten het leuk vinden om met hoofd, hart en handen te werken. Het is een opleiding voor vakmanschap. We doen dit omdat authentieke ambacht hipper is dan ooit, maar het is lastig om het nog te volgen bij een school. Opleidingen voor hoogwaardig, creatief vakmanschap lijken wel helemaal afwezig.

De toekomst vraagt echter om 'De toekomstige vakman is een creative bright mind met twee rechter handen'. Bootzeil Academie oprichter Michiel Stokman zegt hierover: 'Iemand die op het niveau van een consultant een oplossing biedt dat niet op papier komt, maar dat direct echt gemaakt wordt, daar is behoefte aan.'

Installateurs

Onze installateurs zijn opgeleid door personeel van Bootzeil. De opleiding van de installateurs is intensief en gebeurd niet in een kantoor. Wij van Bootzeil zijn van mening dat de installateurs het meest leren wanneer zij veel verschillende installaties en boten zien. De meeste uren van de opleiding spenderen de installateurs dus buiten.

Levende 3d printer

De opkomst van de 'makersworld' is het gebied waar de nieuwe banen ontstaan. De twee rechter handen zijn hier even belangrijk als de 'creative bright mind'. 'Hiervoor bestaat geen opleiding, terijl deze volgens ons zeer noodzakelijk is' Stelt Stokman.

'De toekomstige vakman is een creative bright mind met twee rechter handen'.

Bootzeil maakt een 'Lego-achtig' dekzeil direct bij een klant op maat. Managers werken zijn er niet, en de productontwerpers zijn ook de installateurs die bij de klant komen. De intelligente vakman met twee rechterhanden is ook technisch ontwerper, uitvoerder en consultant. Hij/zij is geen schakel in de productieketen, maar een levende 3d printer; hij/zij levert het product maatgemaakt en direct klaar. Dit geldt voor de dekzeilen van Bootzeil, maar de trend is wereldwijd; auto's, boomhutten, kleding, huizen, alles kan steeds vaker direct op maat gemaakt worden.

Zal een arts zelf nog diagnoses maken als een computer dat beter kan?

De noodzaak van een nieuw ambacht

Lodewijk Asscher zegt terecht dat veel onder- en middenkader beroepen zullen verdwijnen. Amazon gebruikt robots in plaats van magazijnmedewerkers. Zal een arts zelf nog diagnoses maken als een computer dat beter kan? En de docent; geeft die nog colleges in een collegezaal als online veel betere docenten de show stelen? De drone is de nieuwe postbode; bestaande banen verdwijnen, maar wat komt er voor in de plaats? Technologie gaat nu in echte, fysieke producten zitten. Dit toont de richting waaruit de nieuwe banen ontstaan. De arbeidsstructuur verschuift van verticaal naar horizontaal. Dat wil zeggen: er is geen hierarchische structuur meer nodig om te produceren. Juist ook de beroepen waarbij het werk met- en achter de computer plaatsvind verdwijnen. Waarom eerst achter de computer zitten als je het ook direct kunt maken?

Vacatures:

Parttime klantmanager (mbo/hbo, M/V, Haarlem, groeifunctie)

Bootzeil groeit en bloeit! Bootzeil is ‘by far’ de marktleider in dekzeilen voor boten. We krijgen steeds meer klanten, meer offertes, steeds meer pakketten worden verstuurd, steeds meer belletjes. We hebben hulp nodig!

Wat je doet: sales en office

 • Je behandeld de offertes van nieuwe potentiële klanten
 • Je helpt klanten in de winkel, helpt mee met alle klant gerelateerde handelingen 
 • Je verzorgt het dagelijks reilen en zeilen op kantoor. inventaris inkopen, printers, folders, instructies, administratie, etc 
 • Je zorgt voor optimale service naar onze klanten toe. 
 • Je werkt volgens de hoge normen van Bootzeil op het gebied van kwaliteit, afwerking, klantgerichtheid, stiptheid en klantvriendelijkheid. 
 • Je werkt in een team 

Wie we zijn:

Bootzeil is een unieke combinatie van ambachtelijk zeilmaken en high tech technologie. Bootzeil heeft een revolutionaire technologieën 'shapeX' en ÇustomX’ waarmee klanten in vijf dagen een maatproduct krijgen. Normaal duurt dit 3 tot 6 maanden. Bootzeil maakt (en repareert) hoezen voor bijna alles. Bootzeil levert aan Nederland, Duitsland, België, Denemarken en nog vele andere landen. Jou functie heeft alleen Nederlandse en Engelstalige klanten.

De beste mensen

Je werkt in een zeer creatief, internationaal en multidisciplinair team. Initiatief nemen en samenwerken staat voorop. Falen mag, proberen mag; Bootzeil werkt met een open sfeer waarin bedrijfsgroei en persoonlijke groei elke dag aan bod komt. Kwaliteit staat voorop, onze klanten zijn onze fans en staan centraal.

Wij zoeken:

 • Je beschikt over een optimistische en leergierige instelling 
 • Je bent consistent, zelfstandig en hebt verantwoordelijkheidsgevoel. 
 • Je bent een doorzetter en je kan zelfstandig beslissingen nemen Je communiceert zeer goed met klanten 
 • Je hebt een uitstekend geheugen 

Wij bieden:

 • Unieke werksfeer waarin je jezelf kan zijn, groeit en leert
 • Goed salaris met doorgroei mogelijkheden 
 • Flexibele arbeidstijden 

Interesse? Stuur een mail naar Michiel Stokman: michiel@bootzeil.nl Je kunt ook gewoon langskomen bij Bootzeil: Ir. Lelyweg 44 te Haarlem. Ook kun je bellen met Michiel om eens te horen wat het allemaal inhoudt: 023-5219692.

 

Installateur Bootzeil-en Free-lance / ZZP

Bootzeil is ‘by far’ de marktleider in dekzeilen voor boten. Installateurs maken dekzeilen ter plekke bij de boot van onze klanten op maat. Binnen 2-6 uur maakt de installateur zo een perfect maatzeil voor sloepen, speedboten, RIB-boten, zeiljachten, motorjachten en nog veel meer.

Wat je doet:

 • Je installeert het juist basismodel op locatie klant of locatie Bootzeil 
 • Je werkt volgens de hoge normen van Bootzeil op het gebied van kwaliteit, afwerking, klantgerichtheid, stiptheid en klantvriendelijkheid. 

Wie we zijn:

Bootzeil is een unieke combinatie van ambachtelijk zeilmaken en high tech technologie. Bootzeil heeft een revolutionaire technologie 'shapeX' waarmee klanten in vijf dagen een maatproduct kunnen krijgen. Normaal duurt dit 3 tot 6 maanden.

De beste mensen

Je werkt in een creatief en multidisciplinair team. Initiatief nemen en samenwerken staat voorop. Falen mag, proberen mag; Bootzeil werkt met een open sfeer waarin bedrijfsgroei en persoonlijke groei centraal staan. Kwaliteit staat voorop, onze klanten zijn onze fans en staan centraal.

Wij zoeken:

 • Je beschikt over een optimistische en leergierige instelling 
 • Je bent flexibel, zelfstandig en hebt verantwoordelijkheidsgevoel. 
 • Je bent een doorzetter en je kan zelfstandig beslissingen nemen 
 • Je communiceert goed met klanten 
 • Bij voorkeur ben je zelfstandig ondernemer 

Wij bieden:

 • Een goede werksfeer waar hard werken en plezier maken samen gaan. 
 • Een flexibele,maar ook stabiele opdrachtenstroom 
 • Uitstekende verdiensten

Interesse? Stuur een mail naar Michiel Stokman: michiel@bootzeil.nl Je kunt ook gewoon langskomen bij bootzeil: Ir. Lelyweg 44 te Haarlem. Ook kun je bellen met een installateur om eens te horen wat het allemaal inhoudt: Steven: 023-5219692.