Reparatie en onderhoud

Kies uw model Reparatie en onderhoud

Meer weten over reparatie en onderhoud of over hoe deze website werkt? Kijk dan hier

In de bovenstaande pagina kunt u verschillende werkzaamheden zien. Naast hoezen en bootzeilen zorgen wij er ook vaak voor dat veel zeilen gerepareerd worden of gereinigd. Wanneer u op het onderdeel heeft geklikt, gaat u naar de productenpagina. Hier kiest u wat u specifiek wilt, bijvoorbeeld een rits vervangen of uw zeil reinigen.
TIP: Wanneer u vragen heeft over de product pagina, ga dan met uw muis over het oranje rondje met vraagteken erin of klik op 'Meer informatie'. Hiernaast het oranje rondje waar je meer informatie kunt zien. vraagteken voor meer informatie

Kies op deze pagina het onderdeel dat u wilt. Wij hebben ervaring met veel verschillende werkzaamheden. Wij kunnen uw kap opnieuw doorstikken, uw kap reinigen, ritsen repareren of vervangen, gaten dichten of verstevigingen aanbrengen. Al onze werkzaamheden worden met de hand gedaan.

Wanneer u speciale wensen heeft, neem dan vooral contact met ons op. U kunt ons bellen op 023 521 9692 of u kunt mailen naar info@bootzeil.nl


Bij Bootzeil staan we altijd voor u klaar voor het repareren of schoonmaken van uw dekzeil of tent. Maar kleine scheuren, brandgaatjes of beschadigingen kunt u natuurlijk ook eenvoudig zelf doen. U kunt daarvoor een lijm reparatieset bestellen die precies geschikt is voor uw materiaal. U geeft via onze site de lengte van de scheur aan, het aantal scheuren en de keuze van het materiaal en u heeft de set binnen twee dagen in huis.

UVX doek of PVC zeildoek

Als u een reparatieset bestelt voor UVX doek of PVC zeildoek dan ontvangt u een lap materiaal op het gewenste formaat en speciale lijm hiervoor. Door de PVC coating aan de binnenzijde van het doek zijn de zeilen altijd heel eenvoudig te plakken en te verstevigen.

U gaat als volgt aan het werk

Smeer de lijm op elk onderdeel. Lijm overigens altijd op de glimmende zijde van het zeil. Laat de lijm even kort drogen aan de lucht (50 seconden). Plak het onderdeel op het oppervlakte en leg er iets zwaars op. Laat het 10 tot 15 minuten drogen en klaar! De lijm is na 12 uur volledig uitgehard.

lijm-reparaties-set

En meer

Naast een lijm reparatieset leveren wij nog meer losse materialen zoals; touw, pvc lijm, prym set drukknopen en drukkers, maritiem elastiek, monkey clips, ritsen, klittenband, koordgeleiders, haken set, bevestigingsset en schokkoorden met haken. Kijk op onze site voor alle producten.

Mocht u er toch liever voor kiezen dan wij de reparaties voor u uitvoeren, geen probleem natuurlijk. Ook handig om dit meteen te combineren met het vervangen van ramen of het reinigen en impregneren van uw zeil. Op onze site vindt u alle mogelijkheden.

reparaties


Of u nu een reddingssloep, een tender, jon, vlet, punter, visboot of rubberboot heeft, in de winter is het wel handig om zo’n open boot goed af te dekken. Dat kan natuurlijk ergens overdekt maar die mogelijkheid is er niet altijd. Denk dan vooral eens na over de goed passende dekzeilen van Bootzeil. Voor elke maat een passende mogelijkheid.

Kuipzeil

Ons nieuwste model voor de open sloep is het kuipzeil. Een perfect dekzeil dat uw boot droog en mooi houdt. Hij beschermt tegen vogelpoep, 100% UV stralen en al het vuil. Het zeil is voorzien van drukkers of monkeyclips zodat u het zeil snel op- en af kan zetten. Er zit een ingebouwd stokkenframe bij dat licht van gewicht is en altijd aan het zeil vast. Daardoor schuift het zeil nooit meer weg en is het zeer sterk en betrouwbaar. Uiteraard allemaal van een hoge duurzame kwaliteit.

Installeren

Installatie van het dekzeil kunt u eenvoudig zelf. Zie hieronder ook een voorbeeld van de installatie op een speedboot. De moeilijkheidsgraad van het installeren heeft vooral te maken met de locatie van de boot. Ligt deze in het water dan wordt het iets lastiger, de boot ligt dan toch wankel. Een goede toegang vanaf de kant is noodzakelijk, wij adviseren dan ook om de installatie ‘op het droge’ te doen. Neem hiervoor zo’n 1,5-4 uur de tijd om dit goed te doen. Tijd is uiteraard afhankelijk van het formaat en het materiaal van de boot.

 

Waarom dit kuipzeil

Bij Bootzeil hebben we al vele jaren ervaring met dekzeilen en onze ervaringen hebben we gebundeld in dit doek. Supersterk, soepel en licht Endurance+ materiaal, een licht stokkenframe zonder allerlei losse touwtjes, een superstrakke uitstraling én met de hand gemaakt! Kijk hier voor het zeil voor uw sloep.

buiskap

buiskap-dekzeil


Wat kan dat toch lastig zijn, een rits die kapot is. Daardoor kunt u niet goed afsluiten met alle mogelijke gevolgen van dien. Of het nu gaat om een kapotte rits in uw tent, uw bootkap of sprayhood. Bootzeil repareert of vervangt alle ritsen.

Snelle service en kleine prijs

Bij Bootzeil leveren we snel op voorraad en tegen goede tarieven. Via de site kunt u het formaat aangeven en het aantal ritsen die nodig zijn. Als u er dan meteen een foto bij upload van de kap dan weten we zeker dat we de juiste rits vervangen. Wanneer wij dan de kap of de tent binnen hebben, dan zetten we ‘m er voor u in.

Reparaties

We vervangen of repareren niet alleen maar ritsen. Voor elk mogelijk onderhoud kunt u bij ons terecht. Denk daarbij aan het reinigen en impregneren, het repareren van scheuren of gaatjes in het doek, het vervangen van ramen, het repareren van stoksleuven, het opnieuw stikken van naden, het repareren en versterken van uitgescheurde zeilogen en het vervangen of repareren van afspanpunten. Voor alle mogelijke producten: uw zonwering, zeildoeken, tenten, caravankabels, hoezen voor het tuinmeubilair of de barbecue, noem maar op. Kijk vooral even op onze site voor alle mogelijkheden.

Op locatie

Het repareren van de kapotte rits is dus altijd makkelijk in combinatie met andere reparaties die gedaan moeten worden. Met alle plezier halen wij de tent of hoes bij u op. Dat kan op elke gewenste locatie, waar dan ook in Nederland. Wij repareren en zorgen er dan voor dat de tent of hoes weer naar u wordt opgestuurd. Maar uiteraard kunt u ook altijd even langskomen bij ons in de zeilmakerij in Haarlem. Kunt u onze makers ook meteen aan het werk zien en de koffie staat voor u klaar…

Ons adres: Ingenieur Lelyweg 44 , 2031 CD Haarlem


Het bestellen van uw dekzeil, het laten reinigen of impregneren van uw zeilen of tent, het maken van een afspraak voor reparaties of het bestellen van onderdelen; bij Bootzeil gaat dat allemaal heel simpel met een paar muisklikken. En dat alles op de door u gewenste maat.

Unieke werkwijze

Bij ons zijn productie en de logistiek perfect op elkaar afgestemd. Daardoor is het mogelijk om veel keuzes te maken en toch snel een reservering online te kunnen maken. Het maatwerk wordt daarbij versmolten met serieproductie. Waarbij de prijs uiteraard een belangrijk onderdeel is van het hele proces. En deze is echt concurrerend.

Blijven innoveren

Wij luisteren naar onze klanten en de wensen die ze hebben. Deze input gebruiken wij om continue te blijven innoveren en onze dienstverlening aan te passen waar nodig. Dat zorgt ervoor dat we al jarenlang dé grootste leverancier zijn binnen de EU op het gebied van dekzeilen.

6 muisklikken

Bestellen via Bootzeil.nl kost u maar 6 muisklikken.

➢ bezoek bootzeil.nl

➢ maak uw keuze uit de maatproducten

➢ voor de afmetingen in

➢ stel uw product samen

➢ betalen

➢ levering binnen 5 werkdagen

Digitaal maar toch persoonlijk

Natuurlijk is het fijn als een en ander digitaal goed is ingesteld. Dat zorgt voor snelle leveringen voor een goede prijs. Maar het menselijke vinden wij ook zo belangrijk. Daarom bent u altijd van harte welkom in onze werkplaats op de Ingenieur Lelyweg 44 2031 CD Haarlem. Of u kunt ons altijd even bellen via 023 521 96 92. Zonder bandjes of wachtrijen, we nemen gewoon de telefoon voor u op.

Doeken en doeken

Er zijn vele soorten doeken te krijgen via Bootzeil. Denk aan uw dekzeil voor de boot, maar ook hoezen voor tuinmeubilair, voor de BBQ, voor industriële toepassingen en bijvoorbeeld ook zonnedoeken.

bootzeil-kantoor

bootzeil-kantoor


Met zo’n 15 man zijn wij elke dag hard aan het werk om alle dekzeilen en hoezen in de Benelux te leveren. Allemaal op maat, met de hand gemaakt. Door ons innovatieve systeem is het mogelijk om dit op een betaalbare en snelle manier te doen. En daar zijn onze klanten erg blij mee, getuige de vele positieve respons die wij krijgen. We worden dan ook met een 4.65 beoordeeld als uitstekend op Trusted Shops! En daar zijn we best trots op…

Aanbeveling

‘Ik beveel ze iedereen aan die kwaliteit zoekt. Zondag besteld en donderdag al in huis’.

Wij vinden het erg belangrijk om producten van een hoge kwaliteit te leveren én daarbij te zorgen dat we snel kunnen leveren. Binnen Bootzeil blijven we dan ook continue werken aan de innovatie van de producten.

Grondige reiniging

‘Bootzeil reinigt zeer grondig en mooi. Mijn zeil is weer echt als nieuw’.

Uw tent of dekzeil kunt u bij Bootzeil laten reinigen en impregneren. Wij beschikken over een speciaal bassin waar het zeil in geweekt wordt zonder dat het materiaal krimpt. Met de hand wordt het vervolgens nabehandeld, om zo te zorgen voor een vlekkeloze kap.

ShapeX

‘De ShapeX voor sloepen is echt een super makkelijk dekzeil’.

Ons paradepaardje qua materiaal, dat uit verschillende lagen bestaat. Enorm sterk en licht van gewicht. Ideaal om uw boot mee af te schermen, voor zowel zomer als winter. Dit doek wordt voor 80% in onze werkplaats gemaakt, de resterende 20% kunt u op locatie zelf doen (of door onze installateurs laten doen).

Online bestellen eng?

‘Het was even spannend om een zeil op maat via internet te bestellen maar het is echt een eitje. De website is heel overzichtelijk en alles spreekt voor zich. Het zeil is binnen en zit als gegoten. Hier gaan we nog jaren plezier mee hebben’.

Eenvoudig bestellen, op maat leveren, een hoge kwaliteit én betaalbaar; dat zijn voor ons de vier pijlers.

Kijk vooral even op onze site voor al onze mogelijkheden.

quote-bootzeil

bestelling-quote

friesland-quote


Bootzeil is een oerhollands merk. Opgericht in 2007 en inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van maatwerk doeken. En dat wereldwijd. En dat is iets waar wij natuurlijk ontzettend trots op zijn. Vanuit onze werkplaats in de Waarderpolder in Haarlem worden alle doeken op maat gemaakt. Omdat we alle materialen in huis hebben kunnen we snel én betaalbaar leveren, waar ook ter wereld.

Dit kan anders…

Bij het zoeken naar een dekzeil in 2007 kwamen we erachter dat dit best lastig te vinden was. Enorm hoge prijzen én lange levertijden, dat moest goedkoper en sneller kunnen. En dat bleek waar te zijn. In minder dan tien jaar tijd werden wij marktleider in de levering van dekzeilen in de Benelux. Ons onderscheid: de doeken moesten op maat, van de allerbeste materialen, supersnel geleverd en ook nog eens makkelijk te bestellen voor de klant via de site.

Innovatie

We zijn één van de snelstgroeiende bedrijven in Nederland en dat lukt ons door continue te blijven vernieuwen. Door slimmere oplossingen te blijven bedenken waar u van profiteert, zowel in geld als in kwaliteit. Ontwikkeling staat bij ons hoog op onze prioriteitenlijst.

Uitdagingen

Een uitdaging gaan wij zeker niet uit de weg. Door jarenlange ervaring hebben wij inmiddels veel maten kunnen standaardiseren zodat wij razendsnel kunnen leveren. Heeft u afwijkende materialen die een hoes nodig hebben, geef die dan zeker aan ons door. Wij verzekeren u ook hiervoor een vlotte en mooi passende oplossing.

Bestel direct online

Hoe handig is het dat u alle spullen gewoon online, vanuit de luie stoel, bij ons kunt bestellen. Twijfelt u over kleur of materiaal, bestel dan eerst even een kleurensample, net zo makkelijk. En nadat u uw wensen via onze site heeft aangegeven zorgen wij ervoor dat u binnen vijf werkdagen uw gewenste doek in huis heeft. Komt u toch liever zelf even langs dan bent u uiteraard van harte welkom op een van onze verkooppunten. Ons centrale verkoopkantoor is gevestigd in Haarlem, aan de Ir. Lelyweg 44. Maar op meerdere plekken in Nederland kunt u informatie krijgen, uw doeken bestellen, brengen of halen. Deze verkooppunten zijn te vinden in Amsterdam, Leiden, Loosdrecht, Friesland en Zeeland. Kijk hier voor alle contactgegevens.

Even wat cijfers

30.000 dekzeilen voor boten

35.000 tuinhoezen

5.000 industriehoezen

4.000 zonnedoeken

3.000 BBQ hoezen

1.300 maatkussens

8 patenten

40 nieuwe producten per jaar

 

bootzeil-pand

is-dit-een-grap-tegeltje